De Limburgse Boereblaoskapel

De muzikanten van Limburgse Boereblaoskapel uit het Limburgse Genhout-Beek stellen zich graag eens aan u voor. In willekeurige volgorde kunt u kennis maken met onze boeren en boerinnen.

Hans Hambuckers. Onze kapelmeester die tijdens de wekelijkse repetities en optredens het geheel in toom houdt. Dat doet hij met verve en hij is dan ook onze super-boer.
Ons onvolprezen zangduo. Wij zijn bijzonder trots op ons zangduo uit het Belgische land. Annie en Rens zingen vanaf het eerste uur bij de Boeren uit Genhout. Annie spreekt perfect Limburgs dialect, alleen Rens heeft er moeite mee, maar Annie spijkert hem het dialect wel bij…

Onze klein koper muzikanten (van links naar rechts). Ron Houben de meest serieuze van het kleinkoper en geluidstechnicus. Myriam Vroemen, ons eigen Melkmeisje op klompen. Alfred Kaumanns, onze Duitser, maar daar kan hij ook niets aan doen. Willy Groen, voorheen Willie Grün der Star-trompeter aus Holland. Ron Simons, Ron is ons helaas in december 2016 ontvallen


Onze Tenorhorn-sectie (van links naar rechts): Jack Nijssen, voorzitter en als voorzitter houdt hij de teugels strak in de hand. Peter Heugen, onze presentator weet bezoekers tijdens optredens te vermaken met zijn grappen. Frans Senden. Bij Frans op de boerderij wordt het alom bekende en jaarlijkse BoereBlaosFestijn georganiseerd. Deze drie muzikanten wisten hun instrument nog niet recht te blazen. Übung macht den Meister.


Klarinetten (van links naar rechts): Marc Wouters, speelt de lage tonen en Hans Hambuckers speelt de hoge tonen. Deze heren noemen zich ook wel “Es en Bes” en zijn onafscheidelijk van elkaar. Het zijn onze harde werkers met het meeste eelt op hun vingertoppen.

De bas wordt bespeeld door Udo Tijssen, de muzikant met de grootste grootste longinhoud. Het trombone-duo bestaat uit (van links naar rechts) Henk Meertens, Carool Frantzen. Zij schuiven er van links naar rechts driftig op los tijdens hun favoriete nummer “Der Böhmische Traum”.
De ritmebox van de Boereblaoskapel. Drummer en tevens regelaar is Albert Crapels. Hij heeft het er maar druk mee van achter zijn pc.