De muzikanten van Limburgse Boereblaoskapel uit het Limburgse Genhout-Beek stellen zich graag eens aan u voor. In willekeurige volgorde kunt u kennis maken met onze boeren en boerinnen.

 

Hans Hambuckers (links). Onze kapelmeester die tijdens de wekelijkse repetities en optredens het geheel in toom houdt. Dat doet hij met verve en hij is dan ook onze super-boer. Marc Wouters (rechts), speelt de lage tonen en Hans Hambuckers speelt de hoge tonen. Deze heren noemen zich ook wel “Es en Bes” en zijn onafscheidelijk van elkaar. Het zijn onze harde werkers met het meeste eelt op hun vingertoppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons onvolprezen zangduo. Wij zijn bijzonder trots op ons zangduo uit het Belgische land. Annie en Rens zingen vanaf het eerste uur bij de Boeren uit Genhout. Annie spreekt perfect Limburgs dialect, alleen Rens heeft er moeite mee, maar Annie spijkert hem het dialect wel bij.

 

 

 

 

 

 

Onze klein koper muzikanten (van links naar rechts). Ron Houben de meest serieuze van het kleinkoper en geluidstechnicus. Myriam Vroemen, ons eigen Melkmeisje op klompen en Willy Groen, alias Willie Grün der Star-trompeter aus Holland. Op de trekker, Alfred Kaumanns, onze Limburgs sprekende Duitser en onze altijd goedlachse Jos Smeets,

 

 

 

 

 

Onze Tenorhorn-sectie (van links naar rechts): Jack Nijssen, als voorzitter van de kapel houdt hij de teugels strak in de hand. Peter Heugen, onze presentator, weet bezoekers tijdens optredens te vermaken met zijn grappen. Bij Frans Senden op de boerderij wordt het alom bekende en jaarlijkse BoereBlaosFestijn georganiseerd. Deze drie muzikanten wisten hun instrument nog niet recht te blazen. Übung macht den Meister.

 

 

 

 

Het trombone-duo bestaat uit (van links naar rechts) Carool Frantzen en Henk Meertens. Stijf in het gelid, maar op het podium schuiven zij er driftig op los tijdens hun favoriete nummer “Der Böhmische Traum”.

 

 

 

 

 

 

 

De ritmebox van de Boereblaoskapel. Links, onze drummer en tevens regelaar Albert Crapels. Hij heeft het er maar druk mee van achter zijn pc. De bas wordt bespeeld door Udo Tijssen, de muzikant met de grootste grootste longinhoud. Alom bekend dat zijn favoriete nummer uit onze muziekklapper het Böhmische nr. 29 is.