De muzikanten van Limburgse Boereblaoskapel uit het Limburgse Genhout-Beek stellen zich graag eens aan u voor. In willekeurige volgorde kunt u kennis maken met onze boeren en boerinnen.

 

Hans Hambuckers (links). Onze kapelmeester die tijdens de wekelijkse repetities en optredens het geheel in toom houdt. Dat doet hij met verve en hij is dan ook onze super-boer. Marc Wouters (rechts), speelt de lage tonen en Hans Hambuckers speelt de hoge tonen. Deze heren noemen zich ook wel “Es en Bes” en zijn onafscheidelijk van elkaar. Het zijn onze harde werkers met het meeste eelt op hun vingertoppen

 

 

 

 

Ons onvolprezen zangduo. Wij zijn bijzonder trots op ons zangduo uit het Belgische land. Annie en Rens zingen vanaf het eerste uur bij de Boeren uit Genhout. Annie spreekt perfect Limburgs dialect, alleen Rens heeft er moeite mee, maar Annie spijkert hem het dialect wel bij.

 

 

 

 

 

 

Onze klein kopersectie (van links naar rechts). Stalheer Ron Houben, de vrolijke sfeermaker en geluidstechnicus van de groep. Hij zorgt ervoor dat de toeschouwer op het veld ieder geluid van de kapel tot zich kan nemen. Knecht Scott Huppertz die speelt volgens zijn levensmotto: ”Ohne Lautheit geht es nicht” met daarnaast vader Willy Huppertz die de teugels strak aangetrokken houdt. Myriam Vroemen, vervult het vrouwenquotum en optische imagoverbetering van de groep. Willy Groen alias Willie Grün is met zijn ”Remunsj” dialect nauwelijks begrijpelijk voor de Zuid-Limburgse Flügelhorns, maar communiceert middels zijn prachtige trompettonen. Helemaal rechts onze goedlachse boer Jos Smeets die een moeilijk ogende avond eenvoudig met zijn embouchure omploegt. De rustige tijden van menig geluidstechnici zijn voorbij wanneer onze klein kopersectie met hun adembenemende melodieën verschijnt.

 

Van links naar rechts: Peter Heugen, Frans Senden en Jack Nijssen. Peter, onze spreekstalmeester speelt de Tenorpartij een echter bourgondiër. Frans speelt de baritonpartij, bij hem thuis wordt het alom bekende jaarlijkse Boereblaosfestijn georganiseerd. Dan onze voorzitter Jack, ook hij speelt de tenorpartij alhoewel hij deze ook nog graag een toontje hoger wil spelen. Helaas is het hun nog niet gelukt om het instrument recht te blazen.

 

 

 

 

Onze begeleidingssectie bestaat uit (van links naar rechts) schuifmaatjes Ton Beckers en Carool Frantzen, ook wel de ”olijke tweeling” genoemd. Samen zijn zij twee handen op een buik en vullen elkaar perfect aan. Sjuuft de een niet, dan sjuuft de ander dusdanig driftig dat het koper erodeert. Onze bassist Udo Tijssen. Hij heeft de grootste longinhoud van de kapel en produceert de zware klanken die doen denken aan het herkenbare geluid van een ‘John Deere 6320’. Drummer Marc Velmers maakte van zijn beroep zijn hobby. Als anesthesiemedewerker houdt hij van het begeleiden van patiënten. Hij is het kloppend hart van onze kapel. Henk Meertens, stijf in het gelid en tevens lid van Schutterij St. Sebastiaan Schimmert. Als schutter is hij de enige die weet wat te doen wanneer dirigent Hans het ‘Geef Acht’ commando geeft. De vele decibels die hierop volgen, worden door de Flügelhorns, niet snel vergeten. Wist u trouwens dat deze groep over de meeste groot rijbewijzen beschikt?