De Limburgse Boereblaoskapel

foto kapelDe Limburgse Boereblaoskapel is van start gegaan in januari 2006 en kan gezien worden als een streekkapel. De kapel telt momenteel 16 leden. Een belangrijk deel van de huidige bezetting is voorheen jarenlang actief IMG_0817webgeweest in het Zuid Limburgs Blaasorkest, dat niet meer bestaat sinds de oprichting van De Limburgse Boereblaoskapel. Het initiatief tot de totstandkoming van deze nieuwe kapel is genomen door Ron Simons en Ruud van Didden. Het tweetal besloot in het najaar van 2005 op zoek te gaan naar een aantal extra muzikanten om de bezetting compleet te maken en is daarin ook geslaagd. Op dit moment telt de bezetting 2 klarinettisten,  3 tenorhorns, 2 trombonisten, 1 signaal-trompettist, 4 flügelhorns/trompetten, 1 slagwerker, 1 bassist en natuurlijk het  zangduo Annie & Rens. De muzikale leiding is in handen van klarinettist Hans Hambuckers.

Het repertoire van De Limburgse Boerebkoe-site-2[1]laoskapel wordt gevormd door Böhmische en Tsjechische blaasmuziek, denk dan aan muziek uit het repertoire zoals dat onder andere bekend is geworden door Ernst Mosch, Alexander Pfluger, Moravanka, Gloria en Vlado Kumpan. Ook worden er diverse nummers uit het lichte en moderne repertoire gespeeld. Solistische nummers maken eveneens deel uit van het programma.

 

147 koe en varkenwebTijdens de optredens worden de nummers met de nodige humor aangekondigd door onze eigen spreekstalmeesters en worden er op luchtige wijze korte verhaaltjes en “boerenwijsheden” verteld. Ook wordt er ingespeeld op de gebeurtenissen in de zaal, hal of feesttent.

De kapel repeteert op woensdagavond in Puth, in café Bie Laurengske140911 Boer Bastiaanse 21 x 21 cm versie 3.indd (Onderste Puth). De muzikanten wonen in een straal van 40 km rondom Genhout-Beek. Feitelijk is het een internationale kapel, want naast het zangduo uit het Belgische Dilsen, herbergt de kapel nog een Duitser, zijnde Alfred, afkomstig uit Hillensberg.

varken-bij-poelDe kapel stelt zich ten doel om een goed stukje muziek neer te zetten, waarbij getracht wordt de speelmanier van de professionele kapellen zo goed als mogelijk te benaderen, hierbij opmerkend dat De Limburgse Boereblaoskapel een eigen sound nastreeft.  Bij de optredens staat muzikale gezelligheid oftewel een zeer goed in het gehoor liggend repertoire voorop.

Als outfit heeft De Limburgse Boereblaoskapel gekozen voor kleding dieuierzalfweb past bij de naam. Het is de bedoeling in de loop der tijd de naam “De Limburgse Boereblaoskapel” via ‘boerenartikelen’ steeds meer te benadrukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Die Original Limburgse Boereblaoskapelse Udderzauf (uierzalf) die zorgt voor een betere lipspanning tijdens het blazen!

4. bbf-2010-nj-5De kapel organiseert elk jaar op de derde zondag van september een BoereBlaosFestijn, in combinatie met een overheerlijke Bourgondische BoereBrunch.
Het BoereBlaosFestijn start steevast op vrijdag met een Tirolerparty, oftewel “Oktoberfest in die Scheune!”.
Op zondag vindt het alom bekende BoereBlaosFestijn plaats. Liefst 7 Blaaskapellen zullen hun muzikale klanken ten gehore brengen in Genhout. Dat zal wederom een feest worden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: info@boereblaoskapel.nl

De Limburgse Boereblaoskapelweb5. dlb-3-web De Limburgse Boereblaoskapel maart 09 foto 3web 10. dlb-20-juni-groepGroepsfoto Wijnandsrade